Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasiga rödbetsbiffar med vitlöksyoghurt och grönkålssallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En fröjd för både öga och gom är dessa ljuvliga biffar. De är dessutom väldigt nyttiga och matiga. Ersätt matkorn med t.ex. ris och använd glutenfritt ströbröd om du vill göra rätten helt glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kokta matkornen enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rödbetsbiffar: Blötlägg cashewnötterna i rikligt med vatten. Hacka den gula löken fint och fräs mjuk i en stekpanna. Skala rödbetorna och riv dem grovt på ett rivjärn. Häll av vattnet från cashewnötterna. Häll även av spadet från bönorna och skölj dem i kallt vatten.
  3. Mixa ihop cashewnötter, bönor, olja, vatten, timjan, salt och svartpeppar. Det går bäst med en stavmixer. Blanda ner de rivna rödbetorna, den stekta löken, ströbröd och mjöl. Låt stå och svälla i några minuter.
  4. Forma smeten till biffar. Om de inte håller ihop är det bara att blanda ner mer ströbröd. Häll ut ytterligare ströbröd på en tallrik och vänd biffarna i det. Stek dem gyllenbruna på var sida.
  5. Grönkålssallad: Hacka grönkålen fint och lägg ner i en skål. Häll på olja, vinäger, örtsalt och svartpeppar. Massera kålen med händerna tills den mjuknar. Tärna äpplet och vänd ner.
  6. Vitlöksyoghurt: Häll ner yoghurten i en skål. Rör ner pressade vitlöksklyftor, olivolja, citronjuice, örtsalt och svartpeppar.
  7. Servera de frasiga rödbetsbiffarna med kokt matkorn, grönkålssallad och en klick vitlöksyoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.