Potatismos varvas med grönsaksröra i en smakrik gratäng. Gratängen är god till kyckling, kött eller fisk. Men även god som ensamrätt!
Instruktioner
- Skär alla grönsaker i små tärningar. Fräs zucchini, paprika, aubergine, lök och vitlök i olivolja tills de är mjuka. Tillsätt tomater och smulad chili och koka ihop utan lock tills all vätska kokat in. Blanda i strimlad basilika och smaka av med salt.
Låt grönsaksröran svalna.
Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och mosa potatisen. Blanda i smör, varm mjölk, äggulor och riven ost. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Bred ett lager potatismos i en smord ugnsfast form. Fördela grönsakerna över. Avsluta med ett lager mos. Strö över riven ost och ringla över olivolja.
- Gratinera i mitten av ugnen tills moset har fin färg, ca 20 minuter.
- Servera gratängen till kyckling, kött eller fisk eller bara som den är.
Publicerat den
15 februari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar