Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsaksgratäng med potatismos

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Potatismos varvas med grönsaksröra i en smakrik gratäng. Gratängen är god till kyckling, kött eller fisk. Men även god som ensamrätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär alla grönsaker i små tärningar. Fräs zucchini, paprika, aubergine, lök och vitlök i olivolja tills de är mjuka. Tillsätt tomater och smulad chili och koka ihop utan lock tills all vätska kokat in. Blanda i strimlad basilika och smaka av med salt. Låt grönsaksröran svalna. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och mosa potatisen. Blanda i smör, varm mjölk, äggulor och riven ost. Smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 225 grader. Bred ett lager potatismos i en smord ugnsfast form. Fördela grönsakerna över. Avsluta med ett lager mos. Strö över riven ost och ringla över olivolja.
  2. Gratinera i mitten av ugnen tills moset har fin färg, ca 20 minuter.
  3. Servera gratängen till kyckling, kött eller fisk eller bara som den är.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.