- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En lasagne som kommer lastad med grönsaker och mängder av smak! Tomatsåsen är lagom het och kryddad med pesto. Tomatsås och majs utgör stommen i fyllningen, en gräddig sås blir härligt krämig i mitten och det hela toppas med ost. Med färska plattor går det snabbare i ugnen också.
Instruktioner
- 1. Sätt ugnen på 225°C.
- 2. Skala och riv morötterna fint. Fräs dem någon minut i oljan och rör ner krossade och passerade tomater, vatten och socker. Låt det koka ca 5 minuter på svag värme. Rör ner peston och smaka av med salt och peppar.
- 3. Blanda crème fraiche med mjölken.
- 4. Lägg lite av tomatsåsen i en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med tomatsås och avrunnen majs. Bred ut crème fraichen på ett lager i mitten. Toppa med tomatsås och ost.
- 5. Grädda lasagnen mitt i ugnen ca 20 minuter.
- 6. Servera lasagnen med ruccola.
- Näringsvärde per portion
Energi: 1987 kJ / 475 kcal
Protein: 17,4 g
Kolhydrat: 55,3 g
Fett: 18,5 g
Publicerat den
29 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar