Bjud på en frasig grönsakspirog, lagad på österrikiskt vis.
Instruktioner
- Ångkoka morot, purjolök och blekselleri 3-4 minuter. Häll av spadet från ärterna och låt dem rinna av på tjockt hushållspapper. Hacka tomaten fint, blanda den med olja, ketchup och salt. Pressa i vitlöken.
- Lägg smördegen på en plåt. Täck halva degen med ärterna men lämna en centimeterbred kant runt om. Lägg övriga grönsaker i ett jämnt lager ovanpå ärterna och fördela tomatsåsen över.
- Vispa upp ägget och pensla degkanten. Vik den tomma deghalvan över grönsakerna och tryck till kanten med en gaffel. Pensla pirogen med resten av ägget och grädda i 200 grader ca 25 minuter.
- Gör hollandaisesåsen enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt citronsaft och dill. Servera pirogen med såsen.
Publicerat den
3 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar