Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsakspirog med hollandaisesås

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Bjud på en frasig grönsakspirog, lagad på österrikiskt vis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ångkoka morot, purjolök och blekselleri 3-4 minuter. Häll av spadet från ärterna och låt dem rinna av på tjockt hushållspapper. Hacka tomaten fint, blanda den med olja, ketchup och salt. Pressa i vitlöken.
  2. Lägg smördegen på en plåt. Täck halva degen med ärterna men lämna en centimeterbred kant runt om. Lägg övriga grönsaker i ett jämnt lager ovanpå ärterna och fördela tomatsåsen över.
  3. Vispa upp ägget och pensla degkanten. Vik den tomma deghalvan över grönsakerna och tryck till kanten med en gaffel. Pensla pirogen med resten av ägget och grädda i 200 grader ca 25 minuter.
  4. Gör hollandaisesåsen enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt citronsaft och dill. Servera pirogen med såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.