Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsakspiroger

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

För pirogfyllningen kan val av grönsaker (ev. svamp) och kryddning, naturligtvis varieras efter egen smak och tillgång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfett, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Lös jästen i degspad och tillsätt salt och lätt uppvispade ägg (spara lite ägg för pensling). Arbeta in mjöl (gärna vetemjöl special) och jäs i ca 30 min.
  2. Fyllning: Hacka lök, grovriv morötter och hyvla vitkål (det går åt nästan 1/4 normalstort vitkålshuvud). Salta och fräs ihop alltsammans mjukt med oljan.Tillsätt timjan och smaka av med med peppar och sojasås.
  3. Kavla ut pirogdegen och ta ut rundlar med mått, ca 14 cm i diameter. (De sista kan man rulla till bullar som man sen kavlar ut till rundlar). 10-12 stycken. Lägg på fyllning i mitten av varje rundel och pensla runtom på kanterna med ägg. Vik ihop till halvmånar och tryck till med gaffel på den rundade kanten. Lägg pirogerna på bakplåtspapper och jäs i 15 min. Pensla med det uppvispade ägget som är kvar (blanda eventuellt i en skvätt vatten om det inte verkar räcka till).
  4. Grädda pirogerna i 200 graders ugn i ca 20 min.
  5. Ätes varma (eventuellt med extra sojasås) till soppa eller grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.