Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig grönsakssoppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Receptet kan varieras med andra grönsaker beroende på säsong och tid. Frysta grönsaksblandning är bekvämt och snabbt alternativ.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva den gula löken. Skölj och strimla purjolöken. Skala rotsakerna och skär dem i tunna strimlor eller små tärningar. Skölj kålen och dela blomkålen eller broccolin i små buketter, strimla vitkålen eller savoykålen.
  2. Låt vattnet och buljongtärningen koka upp i en kastrull. Blanda ner tomatpurén. Lägg i löken och rotsakerna och låt koka på svag värme under lock, ca 20 min. Lägg i kålen och låt soppan koka tills alla grönsakerna är mjuka, ca 5 min. Smaksätt ev. soppan med salt och peppar och strö över rikligt med persilja.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • TINDRANIK3 4 februari 2012

    Uppskattades mycket av vårt chicagogäng.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.