Receptet kan varieras med andra grönsaker beroende på säsong och tid. Frysta grönsaksblandning är bekvämt och snabbt alternativ.
Instruktioner
- Skala och skiva den gula löken. Skölj och strimla purjolöken. Skala rotsakerna och skär dem i tunna strimlor eller små tärningar. Skölj kålen och dela blomkålen eller broccolin i små buketter, strimla vitkålen eller savoykålen.
- Låt vattnet och buljongtärningen koka upp i en kastrull. Blanda ner tomatpurén. Lägg i löken och rotsakerna och låt koka på svag värme under lock, ca 20 min. Lägg i kålen och låt soppan koka tills alla grönsakerna är mjuka, ca 5 min. Smaksätt ev. soppan med salt och peppar och strö över rikligt med persilja.
Publicerat den
26 juli 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Uppskattades mycket av vårt chicagogäng.