- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En fransk bondsoppa som är fantastisk god och matig.
Ett gott surdegdbröd och ett glas rött sitter perfekt.
Instruktioner
- Börja med pistoun.
Kör alla ingredienser med en stavmixer i en skål. Täck med plastfolie och ställ i kylen.
- Skala potatis och morötter. Slanta mörötterna och klyfta potatisen som sen delas på mitten. Dela zucchinin på längden och skiva den och sellerin.
Grovhacka både vitlök och gul lök.
- Hetta upp smör och olja i en gryta. Fräs den gula löken tills den blir mjuk utan att ta färg. Tillsätt vitlök, potatis och morötter och fräs ytterligare någon minut.
- Tillsätt buljongen och koka upp. Sjud sedan i 5 minuter innan zucchini, selleri, tomater, kryddor och pastan* läggs i. Koka nu på svag värme i ca 11-12 min. Lägg i sockerärtorna när 5 min återstår och de frysta ärtorna strax före serveringen.
- Servera med pistoun, hyvlad parmesan och ett gott vitt bröd med ringlad olivolja på.
- * om pastan är av den typen som skall koka i 11 min. Annars får man anpassa tiden.
Publicerat den
11 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar