Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsakssoppa med pistou

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En fransk bondsoppa som är fantastisk god och matig. Ett gott surdegdbröd och ett glas rött sitter perfekt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pistoun. Kör alla ingredienser med en stavmixer i en skål. Täck med plastfolie och ställ i kylen.
  2. Skala potatis och morötter. Slanta mörötterna och klyfta potatisen som sen delas på mitten. Dela zucchinin på längden och skiva den och sellerin. Grovhacka både vitlök och gul lök.
  3. Hetta upp smör och olja i en gryta. Fräs den gula löken tills den blir mjuk utan att ta färg. Tillsätt vitlök, potatis och morötter och fräs ytterligare någon minut.
  4. Tillsätt buljongen och koka upp. Sjud sedan i 5 minuter innan zucchini, selleri, tomater, kryddor och pastan* läggs i. Koka nu på svag värme i ca 11-12 min. Lägg i sockerärtorna när 5 min återstår och de frysta ärtorna strax före serveringen.
  5. Servera med pistoun, hyvlad parmesan och ett gott vitt bröd med ringlad olivolja på.
  6. * om pastan är av den typen som skall koka i 11 min. Annars får man anpassa tiden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.