- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Mycket god och smakrik laxpaj .Serveras med fördel tillsammans med en god romsås och sallad.
Instruktioner
- Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en pajform, ställ kallt medan du gör fyllningen.
- Strimla purjon och paprikan och fräs en stund på i stekpannan tills de är mjuka. Skär under tiden den färska laxfilén i små kuber och lägg dessa tillsammans med purjolöken och paprikan och stek några minuter på låg värme.
- Skär den varmrökta laxen (mängd är lite beroende på hur starkt man vill ha av den rökta smaken) i kuber eller smula sönder den i mindre bitar. Blanda ihop den med purjo, paprika och den färska laxen och ställ stekpannan åt sidan medan du gör äggstanningen.
- Blanda ihop ägg, grädde, dill samt kryddor. Slå ihop detta med en gaffel. Vispa inte. Rör ner den rivna osten.
- Lägg fyllningen i botten på formen och slå sedan äggstanningen ovanpå.
- Grädda i 200-225 grader ca 20-25 minuter eller tills pajen fått en gyllenbrun färg och äggstanningen tagit ihop.
- Servera med grönsallad samt en god romsås.
Publicerat den
9 februari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar