Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetariska biffar med kumutvete

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Mycket goda! Varför inte servera dessa på julbordet i stället för köttbullar...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll 3 dl kumutvete i en kastrull och fyll på med vatten (det skall bli som en tjock gröt). Koka detta i cirka 10 minuter.
  2. Skala lök, vitlök, morötter och kålroten och riv alltsammans grovt på järnet. Vitlöken pressas. Mal hasselnötterna i en matberedare.
  3. Häll lök och rotsaker i en skål tillsammans med keso, malda hasselnötter, sambal oelek, salt, peppar och olivolja. Mixa detta till en lagom jämn smet, inte för finfördelat. Smaka av med kryddor och forma smeten till biffar och stek dem gyllenbruna i lite fett.
  4. Sås: Häll crème fraichen i en skål. Rör ner grovhackad koriander, pressad vitlök och honung i crème fraichen och smaka av med salt och peppar. Servera såsen till biffarna och bjud en god grönsallad till.
  5. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.