Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatisk biffgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Köttet i den här häftiga rätten tar smak av kryddorna ingefära, stjärnanis och kanel. 418 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tärningar. Skala och halvera löken. Hacka vitlöken och finhacka ingefäran.
  2. Hetta upp 2 msk olja på medelvärme i en stor tjockbottnad gryta. Bryn köttet i omgångar 5-6 minuter vardera, under omrörning. Ta upp köttet ur grytan och ställ åt sidan.
  3. Hetta upp ytterligare 1 msk olja och lägg schalottenlök, vitlök och ingefära i grytan. Fräs cirka 5 minuter under omrörning tills löken börjar bli brynt. Ta upp lökblandningen ur grytan och ställ åt sidan.
  4. Lägg köttet och ev sky från köttet i grytan och tillsätt buljong, ostronsås, stjärnanis, kanel och chiliflingor. Koka upp, sänk till låg värme. Lägg på locket och låt sjuda tills köttet är mycket mört, cirka 1 timma och 15 minuter.
  5. Lägg lökblandningen i grytan och sjud ytterligare 15 minuter utan lock, rör om då och då. Servera med ångkokt ris eller med en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.