- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En snabb och jätte lätt och enormt god rätt. Pröva själv. Jag blev överraskadsjälv.
Instruktioner
- Skär lövbiffarna i strimlor och lägg i en plastpåse, riv apelsinen och pressa den, blanda saften och det rivna apelsinen, häll det sen i plastpåsen med köttstrimlorna.
Skaka påsen så att allt blandas väl. Låt köttet marineras i minst 3-4 timmar.
- Sila köttet från apelsinen och lägg åt sidan, i apelsinen tillsätter man soja, mjöl, riven ingefära, blanda väl. Skär moroten i tändstickssmala bitar (Julienne). Smält smör i en stekpanna, stek köttstrimlorna på medelvärme tills de fått lite färg ca 2 min, tillsätt moroten och låt den steka med i 3 min, tillsätt den finhackade löken och stek tills löken är genomskinlig, rör nu i apelsinblandningen och vattnet, blanda och smaka av med salt och peppar. Red såsen under omrörning.
- Serveras med nudlar eller ris och en grönsallad
Publicerat den
5 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar