- Serverar: 4-8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Till buffén eller som huvudrätt.
Som bufférätt räcker den till 6-8 port och som huvudrätt till 4 port.
Instruktioner
- Putsa fläskfilén fri från fett och hinnor. Bryn i stekpanna runt om tills den fått fin färg. Salta och peppra.
- Lägg över i ugnsfast form och efterstek i ugn 200 grader ca 25 min. Låt kallna.
- Gör dressingen under tiden. Blanda olivolja och balsamvinäger i en skål. Finhacka rödlök och pressa vitlöksklyftorna. Hacka de soltorkade tomaterna och strimla basilkan. Blanda alltsammans och salta och peppra.
- Skär fläskfilén i tunna skivor, ca 1 cm, lägg upp på serveringsfat och slå dressingen över. Låt stå och dra ett par timmar innan servering. Garnera med ett par färska basilikablad.
- Om rätten ska serveras som huvudrätt passar potatisgratäng och en grönsallad bra till.
Publicerat den
24 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Helt underbar fläskfilé. Saftig och smakrik. Jag sreverade den i en studentbuffé. Jag lät fläskfilén ligga hel i två dagar i den saftiga och smakrika dressingen. Sedan skivade jag upp den och hällde dressingen över. Alla älskade den.. Tack för ett bra recept.
Jättegott recept .Gjorde det på kycklingfilé.Hade den på buffé på min mans 60-års dag. Helt underbar.Tack för receptet