Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé i ugn med fetaost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Den här rätten blev mustig och rund men med fetaostens syrlighet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör en röra på mosad fetaost som blandas med oljan och kryddorna från burken med soltorkade tomater. Röran ska bli len i konsistensen. Blanda denna med hackade oliver, basilikan och hackade soltorkade tomater.
  2. Bryn den hela fläskfilén runt om så att den får stekyta och endast är lite rosa inuti. Salta och peppra innan stekningen i smör.
  3. Gör ett djupt snitt i köttet och fyll med ovanstående röra.
  4. Ställ in i ugnen på 200 grader och låt gratinera i ca 15 min. Klicka i resterande röra i ugnfasta formen och häll över grädde blandat med mjöl och mjölk.
  5. Krydda och ställ åter in i ugnen i ca 15 min.
  6. Jag serverade denna rätt med ugnsbakade rotfrukter och en grönsallad men det går bra att servera med ris eller pasta.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • JennyV 12 februari 2010

    En god och lättlagad rätt, som jag serverade till klyftpotatis!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.