Nyttig version av en klassisk lasagne, lagad med kalkon.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Spreja en ugnsfast form som rymmer cirka två liter med olja. Smält margarinet i en stekpanna och fräs purjolöken tills mjuk.
- Tillsätt kalkonköttet och bryn cirka fem minuter under konstant omrörning tills köttet är vitt och genomstekt. Strö över mjöl, rör om, och fräs ytterligare två minuter.
- Tillsätt senap och buljong och koka upp på medelvärme tills såsen tjocknar något, ta av från värmen.
- Lägg en av lasagneplattorna i botten av formen och skär kanterna så att den passar formen.
- Lägg en tredjedel av kalkonblandningen. Upprepa med lasagneplattor och kalkonblandning tills alla ingredienser är använda.
- Strö över osten, täck med aluminiumfolie och ugnsbaka 20 minuter. Ta av foliet och gratinera ytterligare cirka tio minuter tills osten är gyllene.
- Servera lasagnen med en grönsallad med tomat, rödlök, röd paprika och en vinägrett.
Publicerat den
25 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar