En av vårens mest uppskattade festrätter, både som varmrätt och på buffén.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg laxen på en plåt med bakpapper. Salta. Skala räkorna. Spara några till garnering och hacka resten grovt. Låt kräftstjärtarna rinna av. Riv osten.
- Vispa créme fraiche hårt med elvisp. Rör ner de hackade räkorna, nästan alla kräftstjärtar, riven ost, fond och cayennepeppar. Bred ut knappt hälften av blandningen på laxen. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.
- Hetta upp resten av skaldjursblandningen i en kastrull. Rör ut potatismjöl i lite kallt vatten och blanda ner i såsen. Koka upp under omrörning. Vänd ner hackad dill.
- Garnera laxen och servera med såsen, kokt ris eller potatis och grönsallad.
Publicerat den
17 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar