Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannerutor

 
Skriv ut

Lätt och inget kladd!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt krosset och vattnet koka ihop till en gröt. Ställ kastrullen i kallt vatten så att gröten blir kall.
  2. Smula jästen i en bunke. Rör ut den med en del av det ljumma vattnet. Tillsätt resten av vattnet, gröten, honungen, salt och olja. Blanda väl. Rör i grahamsmjöl och så mycket vetemjöl att degen blir smidig utan att kladda. Arbeta den blank och ställ den sedan att jäsa i ca 30 min. Arbeta degen på nytt någon minut och klappa sedan ut den på ett bakplåtspapper i en långpanna. Dela kakan med en kniv i 24 bitar. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Grädda på nedre ugnsfalsen 225 grader, i 20 minuter. Bryt bitar när brödet har svalnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.