Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grötbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Ett gott frukostbröd.

Ingredienser

Instruktioner

1. Blanda samtliga ingredienser till gröten i en kastrull och låt koka ca 10 minuter. 2. Häll upp gröten i en stor bunke och låt svalna till 40°. 3. Tillsätt vatten, jäst och det mesta av mjölet (spara några dl till utbakningen). Arbeta samman degen till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme. 4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Tillsätt ev. mera mjöl, knåda degen smidig och forma till två limpor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. 5. Ställ in plåten i ugnen, sätt termostaten på 150° och låt stå i 30 minuter. 6. Höj ugnsvärmen till 225°, pensla limporna med vatten och grädda i 25 minuter. 7. Sänk nu ugnsvärmen till 150º, pensla limporna igen och grädda ytterligare ca 20 minuter. Brödet är färdiggräddat när det hörs ihåligt när man knackar det i botten.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Cassiopeya 21 november 2010

    Kan man använda vanlig jäst istället för torrjäst? Hur gör man i så fall?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.