- Serverar: 24 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Min mamma brukar komma till mig med bullar som jag och min familj bara älskar! De är saftiga och luftiga. Väldigt goda och nyttiga! Testa gärna att baka dem med vetemjöl Special. De blir ännu luftigare!
Instruktioner
- Koka 3 dl mjölk, 1½dl havregryn och 1 dl linfrön till en gröt i ca 3 min. Låt gröten svalna.
- Värm 2 dl mjölk till 37 grader och smula ner jästen.
Häll i gröten och creme fraichen.
Tillsätt salt, sirap, mjöl och bakbulver (spara ett par dl till utbakningen).
Arbeta ihop degen. Strö över lite mjöl och täck med en bakduk. Låt jäsa i 40 min.
- Kavla ut till en ca 2,5 cm tjock kaka. Tryck ut runda kakor med ett mått eller ett glas.
Lägg rundlarna på en plåt, nagga och låt jäsa 15 min.
- Grädda mitt i ugnen 225 grader 10 minuter.
- Låt svalna på galler.
Publicerat den
11 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar