Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas goda grötbullar

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Min mamma brukar komma till mig med bullar som jag och min familj bara älskar! De är saftiga och luftiga. Väldigt goda och nyttiga! Testa gärna att baka dem med vetemjöl Special. De blir ännu luftigare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka 3 dl mjölk, 1½dl havregryn och 1 dl linfrön till en gröt i ca 3 min. Låt gröten svalna.
  2. Värm 2 dl mjölk till 37 grader och smula ner jästen. Häll i gröten och creme fraichen. Tillsätt salt, sirap, mjöl och bakbulver (spara ett par dl till utbakningen). Arbeta ihop degen. Strö över lite mjöl och täck med en bakduk. Låt jäsa i 40 min.
  3. Kavla ut till en ca 2,5 cm tjock kaka. Tryck ut runda kakor med ett mått eller ett glas. Lägg rundlarna på en plåt, nagga och låt jäsa 15 min.
  4. Grädda mitt i ugnen 225 grader 10 minuter.
  5. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.