- Serverar: 24-30 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Snabba enkla bröd som man kan variera mjölsorterna i.
Instruktioner
- Koka margarin, havregryn och vatten till en gröt.
- Smula jästen i en bunke (helst hushållsassistent då degen skall röras i 5 min) Häll på kallt vatten eller kall mjölk, rör tills jästen löst sig, häll i salt och sirap och den kokheta gröten, starta maskinen och häll i mjöl till lagom utbaknings konsistens.
- Blanda i ca 5 min. Baka sedan ut direkt till bullar, man behöver inte rulla dem fina, utan rulla bara ut ett par längder lite "slarvigt", dela i ca 25-30 bitar eller önskad storlek.
- Låt jäsa på plåt i ca 30 min.
- Grädda i 10 min, mitt i ugnen i 250 grader
Publicerat den
10 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Ska testa dessa bullar, men hur länge ska de jäsa på plåten? MVH Madelen
Jag har gjort dessa bullar många gånger men aldrig jäst dem varken i bunke eller på plåte. När alla bullar är färdig rullade så sätter jag in den första plåten och så vidare. Annas så gör jag lika dant som receptet säger. Mvh Lotta
Hmmm... Det verkar stå fel på mjölmängden. 1,5kg (eller ca 25 dl) har jag hittat i det här motsvarande receptet http://www.matklubben.se/recept/groetbullar_25380.html. Det behövs inte lika mycket med vetemjöl SPECIAL, men troligen/rimligen mer än 5 dl...? /Jonas