Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grötbullar

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 24-30 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Snabba enkla bröd som man kan variera mjölsorterna i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka margarin, havregryn och vatten till en gröt.
  2. Smula jästen i en bunke (helst hushållsassistent då degen skall röras i 5 min) Häll på kallt vatten eller kall mjölk, rör tills jästen löst sig, häll i salt och sirap och den kokheta gröten, starta maskinen och häll i mjöl till lagom utbaknings konsistens.
  3. Blanda i ca 5 min. Baka sedan ut direkt till bullar, man behöver inte rulla dem fina, utan rulla bara ut ett par längder lite "slarvigt", dela i ca 25-30 bitar eller önskad storlek.
  4. Låt jäsa på plåt i ca 30 min.
  5. Grädda i 10 min, mitt i ugnen i 250 grader

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Misspingvin 16 oktober 2008

    Hej! Ska testa dessa bullar, men hur länge ska de jäsa på plåten? MVH Madelen

  • venusx 17 november 2008

    Jag har gjort dessa bullar många gånger men aldrig jäst dem varken i bunke eller på plåte. När alla bullar är färdig rullade så sätter jag in den första plåten och så vidare. Annas så gör jag lika dant som receptet säger. Mvh Lotta

  • jola16 8 februari 2009

    Hmmm... Det verkar stå fel på mjölmängden. 1,5kg (eller ca 25 dl) har jag hittat i det här motsvarande receptet http://www.matklubben.se/recept/groetbullar_25380.html. Det behövs inte lika mycket med vetemjöl SPECIAL, men troligen/rimligen mer än 5 dl...? /Jonas

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.