Instruktioner
Lägg rågflingor, vatten och salt i en kastrull och koka det 4 minuter till en gröt.
Lägg i matfettet och låt det smälta.
Tillsätt vatten, sirap och salt.
Kontrollera att blandningen inte är mer än fingervarm 37°C.
Smula ner jästen i blandningen och 2,2 l av mjölet.
Arbeta degen smidig (ta ev mer mjöl) tills den släpper degskålen.
Låt degen jäsa övertäckt med bakduk, ca 45 minuter.
Knåda degen smidig på mjölat bakbord.
Dela den i 40 delar och forma dem till avlånga bullar.
Lägg dem på smorda plåtar. Låt bullarna jäsa övertäckta med bakduk 45-60 minuter.
Grädda i 225°C, 10-20 minuter
tack! har letat efter dem här sen jag slutade på fritids när jag gick på lågstadiet!
dom här blev supper goda alla i familjen älskade dom så nu blir de en ny bakomgång idag.