Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grötbullar

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Goda lättbakade thekakor som håller sig fräscha i flera dagar men absolut godast nybakade.

Ingredienser

Instruktioner

Koka gröt av havregryn och vatten och låt svalna medans du börjar med degen. Smält smöret och blanda ner mjölken, värm till ca 37 grader. Smula jästen och häll smörblandningen över. När jästen löst sig, blanda i salt och sirap. Blanda i gröten i degen tillsammans med mjölet. Dela degen i bitar och platta ut till tekakor, lägg på plåt och låt jäsa i 60 minuter. Grädda i 225 grader i ca. 6-8 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • sannapanna1 18 augusti 2008

    Jättegoda!! Bakar definitivt igen!

  • Geronimo 28 oktober 2008

    Jätte goda grötbullar. Jag har bakat dom flera gånger. senast blandade Jag i Kungsörnens hela Mathavre i degen dom blev toppengoda. Det Finns både Matkorn och Matråg. Man måste koka alla dom grynen ca 12 minuter innan man använder dom i degen ihop med gröten. Jag skall testa alla varianterna.

  • corillo 11 mars 2010

    Supergoda tekakor! Har bakat dem tre ggr varav sista gången dubbel sats.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.