- Serverar: 16 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Enkla skånska gräddbullar
Instruktioner
- Lägg gelantinbladen i blöd i kallt vatten.
Tag ut 2 st rånbottnar av varje smörgåsrån, ca 5 sm i diam.
Vispa äggvitorna med sockret till riktigt hårt skum med fettfria redskap.
Krama ur gelantinbladen. smält dessa försiktigt på svag värme. Vispa ner det smälta gelantinet i en tunn stråle i äggvitepöset.
- Häll äggvitepöset i en spritspåse med ca 1,5 cm spritsöppning.
Tryck ut massan nerifrån till en topp på varje rånbotten.
Ställ detta kallt så att ytan torkar, minst 4 timmar.
Smält chokladen i vattenbad eller i micro. Doppa ena sidan av skumtopparna och sedan den andra halvan.
Ställ i kylen tills chokladen stelnad. Man kan även doppa topparna i kokos om man vill, innan man ställer de till att stelna.
Publicerat den
14 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar