Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddbullar

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkla skånska gräddbullar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelantinbladen i blöd i kallt vatten. Tag ut 2 st rånbottnar av varje smörgåsrån, ca 5 sm i diam. Vispa äggvitorna med sockret till riktigt hårt skum med fettfria redskap. Krama ur gelantinbladen. smält dessa försiktigt på svag värme. Vispa ner det smälta gelantinet i en tunn stråle i äggvitepöset.
  2. Häll äggvitepöset i en spritspåse med ca 1,5 cm spritsöppning. Tryck ut massan nerifrån till en topp på varje rånbotten. Ställ detta kallt så att ytan torkar, minst 4 timmar. Smält chokladen i vattenbad eller i micro. Doppa ena sidan av skumtopparna och sedan den andra halvan. Ställ i kylen tills chokladen stelnad. Man kan även doppa topparna i kokos om man vill, innan man ställer de till att stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.