Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddig fläskgryta - Allt i ett.

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En mild men ändå mycket smakrik gryta. Fläskköttet kan vara skinka, karré, kotlett, ytterfile. Välj själv Allt kokas samtidigt, så arbetsinsatsen blir minimal. Använd den svampsort ni har, champinjon, kantarell, murklor mm. På receptbilden är grytan gjord med murklor, fast potatis och ytterfilé. Med fast potatis kan den behöva redas av, med mjölig potatis brukar den reda sig själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskköttet i ca 3 cm kuber, lägg i en plastpåse ihop med vitlökspepparen och skaka om. Skala potatis och lök, skär potatis i 3 cm kuber, hacka lök i 3 cm bitar, skär svampen i bitar. Häll vattnet i en ca 4 l gryta, lägg i potatisen och löken, smula över buljongtärningen. Koka upp och rör om. Lägg i fläskköttet och svampen. Pudra över paprikapulvret och dillen, rör om. Häll i vispgrädden och pressa i vitlöksklyftorna och rör om. Låt småkoka på svag värme i ca 1 timme utan lock, rör om då och då. Smaka av med mer salt (om det behövs) Red av med Maizena redning till önskad tjocklek. (om det behövs)
  2. Servera med smörgåsgurka.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Anderstam 11 april 2012

    Glömde skriva in den torkade dillen. I både ingredienser och beskrivning. Det är nu gjort.

  • Neta52 8 september 2012

    Bra med allt-i-ett, men tyckte mest det smakade peppar, det behövs fler ingredienser för att få smak på den här rätten.

  • eva23 1 februari 2015

    Tack för ett kanonrecept. Jag gillar maträtter som sköter sig självt och man inte behöver tillbringa timmar vid spisen. Jag bytte ut dillen mot hackad röd paprika och det blev gott. En klar femma!

  • eva23 2 oktober 2015

    Har lagat rätten igen ikväll. Tog röd paprika istället för dill även denna gång plus att jag hystade i lite svart oliver. Blev lyckat!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.