Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddstuvad älgskav

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God höst- och vintermat. Går lika bra att göra med nötkött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skav tunna skivor av det frysta ytterlåret. Stek löken och köttskivorna i omgångar salta och peppra lite. Lägg över i kastrull allt eftersom det är färdigstekt. Tillsätt vattnet och buljongtärningen.
  2. Skaka mjölet med en del av grädden/mjölken och häll i kastrullen. Tillsätt 2 dl grädde/mjölk och låt koka ihop. Tillsätt gelén.
  3. Smaka av med mer salt och peppar samt tillsätt ev mer grädde eller mjölk om stuvningen blivit för tjock. Servera med ris eller pressad potatis och kokta morötter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • asaskucku 11 oktober 2010

    Jättegott! Jag fräste även lite gula kantareller tillsammans med löken, rekommenderas varmt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.