Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddstuvad purjopotatis

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Gjorde denna blandning ikväll till gravlaxen. Resultatet blev över alla förväntningar. Ingen smalmat men ack så god!

Ingredienser

Instruktioner

Skala potatisen och skär den i 2-3 centimeters kuber. Skär purjon i 1 centimeters skivor. Fräs smöret i en kastrull och rör ned potatisen, salta och peppra. Pressa i citronsaften och tillsätt grädde så det knappt och jämnt täcker. Koka upp och låt koka på mycket svag värme i 10 minuter, rör då och då om mot botten. Tillsätt purjolöken och koka vidare i 10-15 minuter. Smaka av om det behövs mer salt eller peppar. Rör sist ner finklippt dill och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.