Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddstuvad vitkålskyckling - allt i ett

 
Gräddstuvad vitkålskyckling - allt i ett Gräddstuvad vitkålskyckling - allt i ett
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En rätt som uppfanns för att passa barn som har problem att själva skära köttet. Blev mycket älskat av barnen, men också av deras föräldrar. Blir något kvar så går det utmärkt att frysa till lunchlådor. Det kokspad som blir kvar är en perfekt buljong till såser och soppor.

Ingredienser

Instruktioner

Häll vattnet i en stor kastrull och tillsätt 3-4 tsk salt. Skala och klyfta gul lök och skiva 1 av morötterna, skala och krossa vitlöken, skär i bitar. Lägg det skurna och vitpepparkorn, kryddnejlikor och lagerblad i kastrullen. Koka upp och låt koka under lock minst 15 minuter. Lägg i kycklingen med bröstet neråt, koka upp och låt småkoka under lock i 50 minuter. Medan kycklingen kokar skär ni vitkålen i småbitar och grovriver resten av morötterna. Lyft upp kycklingen och lägg på en skärbräda för att svalna av lite. Sila och spar kokspadet. Rensa rent kycklingköttet från skinn och ben, skär köttet i småbitar. Häll 6-7 dl av kokspadet i en kastrull och koka upp, lägg i vitkål och morötter. Låt koka ca 10 minuter och häll bort det kokspadet. Vispa ihop vetemjölet med lite kall mjölk i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken, smör och grädde. Koka upp under omrörning och låt småkoka i 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner vitkål och kyckling och låt koka upp igen så allt blir genomvarmt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.