Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 27 minuter
Skriv ut

Matig mellanmåls muffins med lök, gräddfil och gräslök. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 225°C. Skala och finhacka löken och gräslöken. 2. Smörfräs hacket glansigt och utan att det tar färg. 3. Vispa upp ägg och gräddfil och blanda ner den frästa löken. 4. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner det i äggblandningen. 5. Klicka ut och fördela smeten i smorda muffinsformar eller i dubbla pappersformar. 6. Grädda i mitten av ugnen 12-14 min. Stjälp muffinsen ur formarna när de svalnat något. Servera dem gärna varma som förrätt tillsammans med rökt lax. Toppa dem med en klick Kesella och garnera med rivet citronskal och ett par gräslöksstrån.
  2. Tips: Små goda gräslöksmuffins kan passa i många sammanhang, på bufféer och smörgåsbord.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.