Om du vill kan du ersätta rödlöken med ytterligare 1 dl gräslök; smaken blir lite mildare men lika god. Tänk på att rätten ska stå i kyl minst fyra timmar före servering, så börja i tid, gärna dagen före festen.
Instruktioner
- Klä portionsformarna invändigt med plastfolie. Fodra dem längs kanten med laxskivorna.
- Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter. Ljumma grädden i en kastrull, ta från värmen och rör ner gelatinbladen. Krydda, blanda ner löksorterna och gräddfilen. Häll smeten i formarna och låt stelna i kyl i minst 4 timmar eller över natten. Hit kan förberedas.
- Dillolja: Doppa stjälkarna i kokande vatten, grovhacka och mixa med oljan. Sila och salta. Oljan håller sig några veckor i kylen och passar till många olika sorters sommarmat.
- Servering: Stjälp upp puddingarna på tallrik och ta bort folien. Garnera med sallad och olivolja.
Publicerat den
18 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar