Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grahamsfrallor med gula tomater

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Goda grahamsfrallor till frukost eller som mellanmål, bakade med söta gula tomater, russin och solrosfrön. De går utmärkt att frysa in.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta solrosfröna i en torr het stekpanna. Skär tomaterna i små fina tärningar. Värm mjölken till ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken.
  2. Tillsätt smöret i tärningar. Blanda ner sirap, salt, grahams- och vetemjöl, fiberhusk, russin, solrosfrön samt tomatbitar. Blanda väl. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  3. Dela degen i 10 stora bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Pensla bullarna med kallt vatten och strö över solrosfrön eller andra frön. Grädda bröden mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt dem svalna under bakduk på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.