Goda grahamsfrallor till frukost eller som mellanmål, bakade med söta gula tomater, russin och solrosfrön. De går utmärkt att frysa in.
Instruktioner
- Rosta solrosfröna i en torr het stekpanna. Skär tomaterna i små fina tärningar. Värm mjölken till ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken.
- Tillsätt smöret i tärningar. Blanda ner sirap, salt, grahams- och vetemjöl, fiberhusk, russin, solrosfrön samt tomatbitar. Blanda väl. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
- Dela degen i 10 stora bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bullarna med kallt vatten och strö över solrosfrön eller andra frön. Grädda bröden mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt dem svalna under bakduk på galler.
Publicerat den
6 oktober 2014
Liknande recept
Skriv kommentar