Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grahamsscones med aprikoser och ädelost

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Den starka osten och de söta aprikoserna smakar underbart tillsammans i dessa goda scones!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tärna smöret och lägg ner i mjölet, finfördela sedan med fingertopparna så att allt blandas.
  3. Klipp aprikoserna i bitar och blanda ner dem. Smula ner osten. Tillsätt mjölken och rör hastigt om till en kladdig deg. Degen ska inte arbetas, utan bara precis gå ihop.
  4. Dela degen i 2 stora eller 4 små bitar och forma dem runda på en plåt med bakplåtspapper. Platta till och skåra ett kryss i varje scones.
  5. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter, prova med en sticka, de ska vara torra inuti.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.