Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grannfruns grillsås

(19 kommentarer)  
  • Serverar: 4-8 portioner
Skriv ut

Min grannfru bjöd oss på denna underbart goda grillsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm crème fraiche (jag brukar använda den vanliga, men det funkar med alla kokbara) och buljongtärning i en kastrull. När crème fraichen börjar koka så sänk värmen på plattan. När buljongtärningen har smält tag kastrullen från värmen. Rör hela tiden så det inte bränner fast! Låt svalna något under tiden som du hackar örterna. Blanda i örterna och senapen i crème fraiche-blandningen och pressa i vitlöken. Rör om och låt stå en stund innan serveringen.
  2. Gott till allt grillat! Funkar också som salladsdressing.

Liknande recept

Kommentarer (19)

  • pingu 3 februari 2008

    jättegod! Vi åt den till falska lammfärsbiffar och ugnsrostade rotsaker.

  • evaldo 10 maj 2008

    Jag har provat din sås och den var god till mina karrékotletter som mblev årets första grillmiddag. Jag passade också på att lägga in en bild.

  • loll 29 juni 2008

    Ska såsen vara varm eller kall?

  • Angel-61 17 augusti 2008

    Helt underbar sås tyckte gästerna.

  • ros 18 april 2009

    En mycket god sås som vi åt till grillat!

  • poffa 7 maj 2009

    Låter som en god sås, men är det vanlig crème fraiche eller kokbar? Kan finnas dom som undrar.

  • sannanas 26 juni 2009

    Vilken god sås! Uppskattades av midsommargästerna till grillade entrecote. Serverade den inte för varm. Resterna blev en härlig kallsås till lunchsmörgås med sill och potatis. Fungerar både varm och kall, som sagt. Kommer göra den ingen.

  • aip 26 juni 2009

    Mycket bra grillsås! God i sig själv, och lyfter upp köttet lite grand utan att ta bort kolgrillsmaken. Gott!

  • Disen 18 juli 2009

    Väldigt smarrig sås som jag kommer att göra igen. Vi hade den till grillbuffé. En klar femma!! Tack för receptet. Kram Disen

  • eknif68 15 augusti 2009

    En mycket god sås som uppskattades av hela familjen. Klockren fullpoängare :-)

  • karinnygren 27 augusti 2009

    Gick hem hos både värdfolk och gästerna!

  • HannaBerlin 2 juli 2010

    Undrar vilken typ av senap som passar bäst i den här såsen? Tänkte prova den till grillat ikväll.

  • camillaf14 5 juli 2010

    Det fungerar med vanlig senap, det brukar jag använda.

  • perssons5 14 augusti 2011

    Supergod sås till grillat, denna gör jag varje sommar och är väldigt populär.

  • flabban 15 september 2011

    Mycket god och omtyckt grillsås. Jag använde skånsk, grovkornig, söt senap. Mycket gott. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

  • gacm 4 juni 2012

    Låter som en god sås! Men vilken storlek är det på burken med creme fraiche???

  • camillaf14 5 juni 2012

    Det är en liten burk dvs 2 dl.

  • das_gretchen 14 juli 2012

    Ta vegeta istället för grönsaksbuljong så slipper man värma såsen

  • RositaM 24 juli 2012

    En favorit på vårat bord när det vankas grillning. Tack för ett supergott recept ;0)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.