Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratäng med kål och bacon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här fantastiska kål- och potatisrätten med bacon är ett mycket gott och mättande tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i potatisen. Låt sjuda fem minuter, låt rinna av väl.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp margarinet i en tjockbottnad stekpanna och bryn lök och bacon åtta-tio minuter tills det är gyllene och knaprigt. Tillsätt kålen och fräs under omrörning två-tre minuter tills kålen är mjuk.
  3. Tillsätt potatis, öl och buljong och koka upp. Låt sjuda fem minuter under omrörning tills vätskan har reducerats något.
  4. Lägg över i en form som rymmer 1½ liter. Strö över osten och gratinera i ugnen 25-30 minuter tills potatisen är mjuk och gratängen har en fin gyllene färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • snuttan66 8 december 2011

    Gu så goooottt.Det var ju svårt att sluta äta:-))

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.