Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ganska grekisk gratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Uppskattad även av grekfantaster!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala potatisen och skär i halvcentimetertjocka skivor. Skär tomaterna, zucchinin och fetan i skivor. Dela vitlöksklyftan och gnid in insidan av en stor långpanna med den.
  3. Smörj långpannan med lite av olivoljan.
  4. Varva skivor av potatis, zucchini och tomat i pannan. Peta in bitar av feta här och vr. Lägg den inte ovanpå. Då blir den bara hård och bränd.
  5. Krydda med salt, peppar och timjan. Skvätt öve resten av oljan.
  6. Baka i ugnen i en halvtimme. Kolla att potatisen är färdig.
  7. Om du vill ha kött till: stoppa in en ugnssäker form med kassler/korv efter en kvart.
  8. Servera med bröd och en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Kicki8 31 mars 2008

    Jättegott.Jag skivade potatisen tunnt och då blev den klar på 30min.Längtar till sommaren då man har egen odlade ingredienser... mums.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.