- Serverar: 6 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Snabbt och lätt om du har överbliven kokt potatis. Mina barn älskar detta
Instruktioner
- Stek köttfärsen och blanda i taccomixen (utan vatten)
- Skiva potatisen i 1/2 cm tjocka skivor (gärna tunnare om du använder rå potatis)
- Sätt ugnen på 175 grader
- Gör nu såsen.
Smält margarin i en kastrull. Tillsätt vetemjöl och vispa ihop det. Tillsätt mjölk och salt.
Sjud tills det börjar tjockna och tillsätt då den rivna osten (tag 2 påsar om du vill ha mycket ostsmak). Sjud tills osten smält.
- Tag fram en ungsform och lägg i hälften av potatisen. (om du använder rå potatis så kan du slå i 1/4 del av såsen nu, använder du färdig kokt så behövs ej detta)
Lägg all köttfärs i formen och lägg resten av potatisen på den. Slå över ostsåsen.
- In i ugnen till den fått fin färg (ca 10 minuter)
Om du använder rå potatis så sätt ugnen på 200 grader och låt den stå inne i ca 45 minuter. Lägg då gärna på ett blakplåtspapper som du kan ta bort när det är ca 10 minuter kvar.
- Servera gärna en grön sallad till.
Publicerat den
13 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här var ju absolut hur gott som helst!!