Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng med ägg och tigerräkor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Gott och inte alls svårt trots att det ser ut att vara mycket ingredienser! Ser kanske inte så spännande ut på bilden men jag lovar att det är gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Gör potatismoset och lägg det längs med kanterna i en ugnssäker form. Koka äggen och skala dem. Skala räkorna och hacka crabsticksen grovt.
  3. Koka upp matagningsgrädde, mjölk och hummerfond i en kastrull. Ha i dragon och salt och red ev med maizena.
  4. Lägg i fisken i mitten av formen och strö över krabban, sparrisen och skiva äggen och lägg dem ovanpå. Häll på såsen över fisken, lägg scampin överst, det är fint om de sticker upp lite. Strö på riven ost.
  5. Smält ca 25 g smör i en kastrull och ha i kryddmixen. Ha på lite vatten tills det blir som en smet. Klicka ut den över gratängen. (Eller gör som det står på påsen och "häll" ut den jämt över gratängen.) Ställ i ugnen i 30-40 min.
  6. Pressad citron är gott att ha till servering

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • viralottan 11 maj 2009

    Jag serverade moset som tillbehör istället för att ha det i formen. Det brukar alltid flyta ut i gratängen för mig. Barnen tyckte att det blev för mycket olika ingredienser så nästa gång väljer ut ett par istället för att ha i allt, och tar kokt potatis till. Men jag o min man tyckte en 4 barnen en 2 så summa summarum=3 /Viralottan

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.