Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis och kantarellgratäng

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god krämig gratäng som passar bra till t.ex ugnstekt nötkött. Serveras med rödvinbärsgelé och haricots verts

Ingredienser

Instruktioner

skala och skiva potatis, gul lök och vitlök Koka upp grädden, fond, salt, peppar. Häll i potatis/lök och koka i ca 15 minuter Stek kantarellerna i smör och krydda med salt/peppar. Häll samman allt i ugnsform och strö på riven västerbottenost. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader 25 minuter. Garnera med färsk timjan.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • lena4 20 november 2010

    Oj så krämig och god. Dock lite för mycket smak av senap tyckte jag. Tar bort den nästa gång. För detta kommer jag att göra fler gånger. En femma i betyg från oss. Lena

  • The_mama97mia 20 november 2010

    Är det 4 dl f'ärska eller förvällda kantareller som menas? Dum fråga kanske, men 4 dl förvällda låter mkt? Bara för att jag är så snål med mina gula kantareller...

  • halen6966 21 november 2010

    Färska ca 4 dl, men ta du /ni vad ni vill ha. Jag gjorde denna gratäng för ett par dagar sedan och då tog jag ca 2,5 dl frysta förvällda kantareller. Pröv denna gratäng den är underbar. Mvh Helén

  • Josses 21 november 2010

    Himmel vad den var god! Tog förvällda kantareller på en höft och hade ingen gul lök hemma så det blev purjo istället. Vi var tre som åt av den och det var nästan så vi "slogs" om det sista. Full pott b från oss!!!

  • halen6966 21 november 2010

    Låter så bra.....mat ska njutas utav......((((((musik())) Mvh Helén

  • Hilma1 28 november 2010

    Fantastiskt god potatisgratäng!!! Vilken bra idé att koka ihop den först så alla smakerna blandar sig ordentligt och kantarellerna var verkligen pricken över i:et.

  • halen6966 28 november 2010

    Kul att den föll Er i smaken! Mvh Helén

  • Josses 8 januari 2011

    Lika god denna gång!!! Mumsig, mumsig

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.