Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt färskpotatis

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Det är svårt att göra något "roligt" av färskpotatis. Gratäng är ju omöjligt då det är så mycket stärkelse i de nyupptagna potatisarna. Detta är enkelt att göra och blev mycket gott, serveras till kött med en grönsallad till.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 250 grader. Skrubba potatisarna och behåll skalet på. Skiva i ca fem mm tjocka skivor. Lägg potatisarna i en ugnsfast form, som oljats/smorts. Blanda olja och kryddor och häll över. Rör om lite så det kommer oljekryddblandning på alla skivorna. Ugnsstek potatisarna ca 25 minuter, mitt i ugnen. Rör om efter halva tiden, ungefär. Jag har själv tillsatt dragon - det var inte i originalreceptet - det gör susen i potatisrätter!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.