Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratäng med rödspätta och räkor

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Fiskgratäng dekorerad med räkor och citronklyftor. Servera pressad potatis och kokta ärtor till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200°
  2. Skölj och dela filéerna på mitten och rulla ihop dem. Lägg dem på högkant i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Häll det vita vinet runt om i formen.
  3. Täck över fisken med bakplåtspapper och ställ in i ugnen, cirka 15 minuter. Häll av, sila och spara fiskspadet.
  4. Vispa samman matlagningsgrädde, vetemjöl, fiskspad och kycklingfond. Koka 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt, vitpeppar och socker. Rör ner äggulorna.
  5. Häll såsen över fiskrullarna. Gratinera i övre delen av ugnen, 200°, cirka 10 minuter. Dekorera med räkor, dill och citronklyftor. Servera med kokt pressad potatis och kokta ärtor.
  6. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • pistro01 8 september 2011

    Den här var jättegod. Rekommenderas varmt :-)

  • miaapple 13 april 2012

    Jättegott!!! Ser nu att jag glömde äggulorna, men det blev gott ändå :)

  • xJom 26 juni 2012

    Helt suveränt! Skulle tänka mig att det blir ännu godare med färsk rödspätta, färska räkor och nyplockade ärtor och dill.

  • xJom 26 juni 2012

    Helt suveränt! Skulle tänka mig att det blir ännu godare med färsk rödspätta, färska räkor och nyplockade ärtor och dill.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.