- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Lasagne med lax, räkor, spenat och vitvinssås till en härlig gratäng.
Servera med sallad och ett gott vitt vin.
Instruktioner
- Skär laxen i små bitar och koka den tillsammans med den hackade gula löken i 1 minut. Låt laxen svalna i spadet.
- Tomatsåsen:
Skala och finhacka löken. Fräs lök och pressad vitlök tillsammans med timjan i rapsolja 2-3 min.
Tillsätt krossade tomater, salt, socker och peppar. Låt såsen sjuda på svag värme ca 10 min.
- Vit sås:
Låt spadet från laxen och löken rinna av. Rör sedan ut mjölet i en del av mjölken. Tillsätt spadet från laxen, mjölken och kaffegrädde samt skaldjursfonden. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
- Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor. Fräs den i smör tills den mjuknar och får lite färg.
Tillsätt spenat och låt steka med ca 2 min. Smaka av med salt och peppar.
- Häll lite av den vita såsen i en ugnssäker form. Varva lasagneplattor, tomatsås, spenat och purjoröran, laxen med lökbitarna samt den vita såsen. Översta lagret ska vara plattor och sås. Strö över osten.
- Grädda lasagnen i 225 grader mitt i ugnen ca 25 min, tills den fått fin färg. Låt vila 10 min före servering.
Publicerat den
7 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar