Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Super

Ingredienser

Instruktioner

Lägg den tinade torsken i en form. Klicka över margarinet. Salta och peppra. Hacka dillen, skiva tomater och purjolöken. Häll över blandningen med crem fraiche. Strö över riven ost och strödbröd. Till laga de hela i ugnen 30 minuter i 225 gr.

Liknande recept

Kommentarer (42)

  • Okänd 19 augusti 2008

    Jättegott....Jag kommer att laga fisken fler gånger. Tack för ett gott recept.

  • maggan123 18 november 2008

    Jag lagade denna fiskrätt idag,serverade kokt potatis till,det var supergott,kommer att laga den igen, MVH. maggis123

  • misimurf 18 mars 2009

    Jätte god fiskrätt. Till och med min sambo som inte gillar fisk gav den helt klart godkänd =)

  • Lilloo 23 juni 2009

    Suveränt gott. Blandade vanlig riven ost med riven västerbottenost och det blev mycket gott. Helt klart en 5:a i betyg...

  • Yasmiin 29 juni 2009

    Mycket gott! Fick en 5:a! Hade även i lite citron och det blev kanon :)

  • jorlandlisa 9 juli 2009

    Det godaste jag ätit på länge. Den här rätten kommer att bli en av mina favoriter.

  • lena4 20 juli 2009

    Mycket gott . Blir betyg 5 från oss.

  • Jansingen 19 augusti 2009

    Jättegod och lätt att göra. Vi tål inte färska tomater i familjen, så dessa uteslöt jag, men den blev jätte god iallafall. Creme fraichen böt jag ut mot turkisk yoghurt, vilket gick lika bra. Möjligtvis skulle man kunna ha ökat på såsmängden.

  • Neta52 19 oktober 2009

    Väldigt god och enkel att göra. Kommer definitivt att laga den igen.

  • fiint11 26 oktober 2009

    lagade detta idag och det var verkligen gott! =D

  • piapaulina 22 november 2009

    Uppskattades av hela familjen, även de som är misstänksamma mot fisk.

  • terre78 14 januari 2010

    Jag tänkte göra den här fiskrätten idag då den ser himla god ut. Undrar om det är så att det räcker med 400 g fisk, eller ska man ta mer? Vad säger ni andra som har lagat detta? Vi är tre i familjen som äter, men skulle vilja ha matlådor till dagen efter också

  • terre78 14 januari 2010

    Oj, det blev lite fel. Lade visst till en bild på mig, hur får jag bort den??

  • bengteriksson 9 april 2010

    Ser verkligen gott ut! Men jag har ett litet problem: hur bär man sig åt för att göra anrättningen god när man, som jag, är en ensamstående figur. Man får ju äta gratäng hela veckan om man lagar den för sex personer.

  • pliisa 9 april 2010

    Låter jätte gott, sonen min får problem med magen av purjolöken. Har någon tips om vad kan jad ersätta den med. Pujolöken ger ju som bekant väldigt fin smak. Undrar Lisa

  • [email protected] 9 april 2010

    Den fisken skulle inte jag vilja äta efter 30 min i 225 graders ugn, låter inte ätbart. Tror fanken att folk säger att de inte gillar fisk om man tillagar den på detta sätt. Fisken skall ha en innertemp. av max 50 grader, i detta recept är den säkert 150 grader och alla nyttigheter bortblåsta. Fisk älskare, tillagad på rätt sätt.

  • Prinsessbakelse 17 april 2010

    Jättegod!!! Alla vi fyra i familjen gillade det här -även sambon som inte gillar fisk annars och våra tonåringar också. En jättebra torskgratäng, rekommenderas, TACK!

  • Prinsessbakelse 17 april 2010

    Oj, jag skulle bara tillägga att det räckte till 4 personer, men inte mer!

  • britta007 21 april 2010

    Jättegod och lättlagad vardagsfisk. Har fiskskeptiker i familjen men även de tyckte att det smakade bra!

  • Anten 3 maj 2010

    Tack för ett som du skriver SUPER lätt och gott recept. Hade lite bråttom idag när jag skulle göra middag, fisk i formen och resten ovanpå, In i ugnen och så blev det en jättegod fiskrätt. Min man sa att detta måste du göra om, det tackade jag för eftersom det var så lätt att göra och gott. Det blir många gånger till.

  • monicadanell 19 juni 2010

    Hej hade fisken i ugn i 30 minuter men den var rå inuti gick inte att äta mvh monica

  • b34mno 27 juni 2010

    Mycket lättlagat och gott. Blandade även i paprika. Vad man kan tänka på det är med grundreceptet så blir portionerna ganska små. Så mitt råd är dubblera !

  • Doggeliten 24 augusti 2010

    Snabb och lättlagad rätt som uppskattades mest av vår kräsna 1,5 åring...

  • Okänd 5 oktober 2010

    Det här var som de flesta skrivit väldigt gott, det enda jag kan anmärka på var att saltmängden är för stor i receptet. Jag tog 1 tsk till 400 g fisk och det var på gränsen för salt. Nästa gång jag gör detta kommer jag att dubblera mängden fisk till 2 pkt. För det var så gott så det räckte knappt till 3 personer. En klar 5 från oss. Tack för ett supergott och enkelt recept. Det var inte sista ggn det här stod på bordet!

  • stunberg 18 december 2010

    Gott! Dottern var inte så förtjust i purjolöken så nästa gång kommer jag nog byta ut den mot något annat, ex. färsk broccoli eller liknande.

  • Ingela_w 12 januari 2011

    Supergott!! Använde gul lök istället för purjo, blev mycket omtyckt.

  • jen_05 28 januari 2011

    Denna fiskgratäng var bara så fantastiskt god! Längtar redan tills nästa gång jag ska göra den! Ska nog göra lite mer sås då :)

  • carink 2 februari 2011

    Supergott. Tyvärr var torsken fortfarande bra fyst när jag stoppade gratängen i ugnen och då blev det lite blaskigt. Ska ta helt upptinad eller färsk torsk nästa gång. Ska dessutom steka på purjon nästa gång då min dotter tyckte att den var lite för hård. Annars en ny favoriträtt till här hemma.

  • madelainew 4 februari 2011

    Jättejättegott! Tips: Blanda ner två vitlöksklyftor i smöret och byt ut 2 msk ketchup/chilisås till ca 1 msk ketchup + 1 msk röd thai curry pasta. Jag hade gul lök istället för purjo och tunna morotsskivor istället för tomat. Tack för ett kanonrecept som man kan variera själv efter tycke och smak!

  • Antan 1 mars 2011

    Jättegott, hela familjen gillade den och den kommer absolut att göras om. Dock behövs lite mer sås, men det plussar man ju bara på själv ! Kanon!!!

  • Niklars 4 april 2011

    Gjorde den idag. Blev grymt bra. Bytade ut purjon mot vanlig lök och tog vispgrädde istället för mjölk.

  • sonja55 3 maj 2011

    Har ätit denna gratäng till middag i dag jätte gott var det, tog fryst dill och använde inget smör på fisken blev kanon ialla fall.

  • syren14 12 juni 2011

    Mums! Denna rätt var jätte god! Gillades av både vuxna och barn. Tog dock 4 dl creme fraiche istället för 2, så blev det lite mer sås :)

  • Mariegold 20 juli 2011

    Hade ingen purjo hemma, men det gick lika bra med gul lök. Hoppade över smör och ströbröd och spetsade chilin med en matsked ketchup. Tack för ett fantastiskt gott recept som vi kommer att laga igen och igen. :-)

  • Lotta1961 9 augusti 2011

    Så god ! Jag tog också 2 burkar creme fraiche och tog grädde istället för mjölk. Nappade på currypasta och tog tomatpuré istället för ketchup.

  • monicadanell 18 oktober 2011

    Gjorde den idag grymt god du får 5 poäng monica

  • Cassiopeya 19 oktober 2011

    Helt okej vardagsfisk. Bytte peppar till citronpeppar, nästa gång skippar jag dillen.

  • jhaggstrom 19 oktober 2011

    bytte ut tomaterna mot paprika och soltorkade tomater, blev supergott! dock tror jag att ugnstiden är rätt rejält tilltagen, jag tog ut den lite tidigare och den var definitivt klar då.

  • golfen 21 mars 2012

    Jätte god. Min man tog om. Det gör han aldrig när det är fisk. Skall pröva den med lax idag.

  • jeffster 14 december 2012

    Supergod!!! Sambon gillar inte vit fisk med han älskade den här.

  • dag6 27 mars 2013

    Mycket god gratäng,kommer att göra den flera gånger. Tack för resept

  • Allis5 2 april 2013

    Har gjort den här flera gånger nu och med de ingredienser som jag har hemma för stunden och den blir alltid lika god!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.