Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratäng för gastronomer

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Riktigt god och smidig kasslergratäng med sparris. Vill man minska på grädden går det att blanda upp med mjölk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°C
  2. Koka riset och vänd det sedan med smör, salt peppar och oregano. Bred ut i ugnssäker form.
  3. Rulla sparris i tunna kasslerskivor och lägg på risbädden.
  4. Gratängsåsen: Fräs smör och mjöl. Blanda med sparrisspad och grädde. Sjud några minuter och smaka av med salt och peppar. Tillsätt äggulor och ost.
  5. Häll såsen över kasslern och grädda i ugnen tills ytan blivit gyllenbrun.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.