Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratäng med lax och västerbottenost

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Detta recept tar man till när man ska bjuda på något riktigt gott! Och enkelt. Och snabbt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ ugnen på 150-175 grader.
  2. Smörj en ugnsfast form. Torka av fiskbitarna och lägg dem på en skärbräda. Salta och peppra dem på undersidan, lägg i formen och salta och peppra ovansidan. Häll på grädde så att det nästan täcker. Strö över Västerbottenost och rör försiktigt ner den i grädden.
  3. OBS! Citron gör att såsen kan skära sig om man har för hög värme i ugnen. Bättre då att ha lite lägre temperatur och hålla koll.
  4. Grädda i ca 20 minuter, kolla om fisken är klar efter 15 minuter, men låt den inte stå inne för länge, för då kan den bli torr.
  5. Servera med kokt potatis och varm broccoli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.