Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Himmelsk kyckling gratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Denna kycklingrätt är supergod och lätt att förbereda i förväg och sen bara att sätta in i ugnen. Alla brukar älska den även barnen

Ingredienser

Instruktioner

Stek en kyckling i romargryta eller på spisen eller köp en färdiggrillad. Om du steker den i ugnen salta och krydda med kycklingkrydda så du får bra smak på kycklingen. Bena ur kycklingen, och dela den i små bitar, använd även skinnet då mycket av smaken sitter där. Hacka baconet i småbitar. Koka riset i lättsaltat vatten enl anvisningarna på paketet. Lägg den urbenade kycklingen och baconet som en kupol i mitten på en ugnseldfast form. Klä in kupolen med riset. Skeda ut den outspäddda soppan på kupolen. Lägg hela champinjoner på kupolen och runt om. Hit kan man förbereda i förväg. Strö rikligt med riven ost över. In i ugnen i 200 grader tills allt är varmt och osten fått fin färg, ca 20-25 min. Servera med grönsallad med tomater ,gurka och dressing

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sivan52 4 oktober 2008

    Jättelätt och jättegott. Tack för receptet kram från Siv

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.