Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratäng med fänkål och kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Jag älskar fänkål och hoppas att ni kommer att prova denna rätt! Smaklig måltid!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta fänkålen noga, skär bort det gröna. Skiva fänkålen i tjockare skivor och blanchera 5-6 minuter i saltat vatten. Sila av vattnet och låt fänkålen vila i nån minut.
  2. Strimla kycklingfilén och stek dem i olivoljan tills dem fått fin färg. Blanda vispgrädde, crème fraiche, pressad vitlök, hackad persilja, malda valnötter, riven ost, salt och peppar.
  3. Ta en ugnsform, smörj med smör och lägg fänkålen över hela formen. Fördela kycklingen mellan fänkålen. Häll över grädde och ost blandningen.
  4. Gratinera i 25 - 30 minuter, 200 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.