Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratäng med köttfärs, grönt och potatismos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sonens favorit!

Ingredienser

Instruktioner

Skala och hacka löken. Fräs den i margarin i en stekpanna. Lägg i och stek köttfärsen tillsammans med löken. Smula sönder köttfärsen och stek tills den fått fin färg. Tillsätt salt, kryddor, tomatpure, senap och vatten. Koka under lock på svag värme i 15-20 minuter. Gör under tiden potatismos. Blanda sist ner ett uppvispat ägg i moset. Koka grönsakerna enligt anvisning på påsen. Lägg köttfärsen i en ugnssäker form (gärna genomskinlig), sedan grönsakerna och överst potatismoset. Det ser läckert ut om man tar en glasform. Då syns ingredienserna i tre lager. Sätt in i övre delen av ugnen, 250 grader, i ca 10 minuter. Gratängen är färdig när potatismoset fått färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.