Gratäng med köttfärs, grönt och potatismos

Sonens favorit!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: köttfärs

Ingredienser

400 g köttfärs
1 gul lök
1 msk margarin
Salt
Svartpeppar
2 msk tomatpuré
1 msk senap
½ dl vatten

ca 250 g grönsaksblandning (ärtor, majs och paprika) finns att köpa fryst i påse

6-8 potatisar
1 ägg
1 msk margarin
½ dl mjölk

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
928
Sparat:
26

Gör så här

Skala och hacka löken.
Fräs den i margarin i en stekpanna.
Lägg i och stek köttfärsen tillsammans med löken.
Smula sönder köttfärsen och stek tills den fått fin färg.
Tillsätt salt, kryddor, tomatpure, senap och vatten. Koka under lock på svag värme i 15-20 minuter.
Gör under tiden potatismos. Blanda sist ner ett uppvispat ägg i moset.
Koka grönsakerna enligt anvisning på påsen.
Lägg köttfärsen i en ugnssäker form (gärna genomskinlig), sedan grönsakerna och överst potatismoset.
Det ser läckert ut om man tar en glasform. Då syns ingredienserna i tre lager.
Sätt in i övre delen av ugnen, 250 grader, i ca 10 minuter. Gratängen är färdig när potatismoset fått färg.

LIKNANDE RECEPT

Gratäng recept
över 2 månader
av anenik
över 2 månader
av remmen5
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
av Cayene
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.