En riktigt rolig variant på lasagne med polenta istället för lasagneplattor.
Instruktioner
- Värm olivolja i en stor stekpanna. Lägg i vitlöksklyftorna, peperoncino och låt dem fräsa i några minuter utan att de tar färg. Lägg i färsen och bryn den.
- Tillsätt de passerade tomaterna, basilika, salt och peppar. Låt sedan såsen koka i 30 minuter. Späd med lite vatten om det behövs. Ta sedan upp vitlöken och peperoncinon som kastas.
- Koka upp 7½ dl lättsaltat vatten i en kastrull. Rör ner polentagrynen, lite i taget i kastrullen med det kokande lättsaltade vattnet.
- Sänk värmen och koka på svag värme under omrörning i 5-10 minuter, enligt instruktioner på förpackningen. Rör ner parmesanost, olivolja och svartpeppar i kastrullen. Smaka av med salt.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär polentan i ca 1½ cm tjocka skivor. Häll lite köttfärssås i botten på en smord ugnsform. Lägg i ett lager polentaskivor. Skeda över lite köttfärssås och strö över ett jämnt lager ost att varva sedan ingredienserna. Avsluta med köttfärssås och strö lite ost överst.
- Sätt in formen i ugnen i ca 30 minuter. Servera gratängen med en sallad.
Publicerat den
3 februari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar