Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratäng med spätta och mozzarella

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En läcker fiskgratäng som kan serveras med ris eller kokt potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut spättafiléerna och salta och peppra dem och vik dem dubbla. Lägg demi en ugnsfast form och täck med aluminiumfolie. Stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills fisken är vit och genomskinlig.
  2. Fräs samman mjöl och matfett till såsen. Späd med skyn från fisken och buljong och låt koka några minuter under omrörning. Tillsätt mozzarellan och låt den smälta,. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Häll såsen över fisken och strö över mozzarella och ströbröd.
  3. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills allt är klart och genomvarmt och har fått fin färg.
  4. Klicka på lite kaviar och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.