Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratäng på kallrökt lax

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Något helt annat än den vanliga laxpuddingen. Kraftigare, fylligare med rökt lax. Skirat dillsmör bredvid. Inte mitt eget recept utan legendariske Nils-Emil Ahlins, från 2001.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatisen. Lägg ett lager potatis i en smörad ugnsfast form. Varva skivad rökt lax och potatis, potatis också överst. Vispa grädde, mjölk, ägg och kryddor. Häll vispet över laxen och potatisen. Fördela ett par små smörklickar över. Grädda i 175 grader i en knapp timme.
  2. Finhacka dillen och tag bort tjocka kviststammar. Smält och skira smöret. Använd inte bottensatsen. Blanda i dillen och häll över gratängen när den serveras.
  3. Hårt hällbröd till.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • 030606 7 januari 2009

    Helt enkelt underbar. Tack

  • mariola 18 april 2009

    fantastisk gott jag bjud på det min familj och vänner alla tyckte att det var FANSTISK RÄTT , SKA HA DEN PÅ MIN MENY

  • mariola 22 april 2009

    sååååååååå gott , godaste gratängen , bara gratulera och rekomendera

  • Bappi 24 november 2009

    Suveränt gott och full pott :-) /kram Bappi

  • FruSand 6 oktober 2011

    Supergott och lättlagat! Jag använde fast potatis, skippade det skirade smöret och serverade med sallad. Nästa gång blir det mer salt i äggstanningen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.