Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad Aubergine

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Färsfylld aubergine passar både som lunch och middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela auberginerna på längden och gröp ur en del av innanmätet. Lämna ca 1 cm kött kvar runt kanterna. Skär och hacka sedan aubergineköttet i tärningar och lägg dem i ett durkslag och salta lätt över och låt dom rinna av.
  2. Fräs färsen och de hackade lökarna. Tillsätt de strimlade tomatbitarna och smaka av med sambal oelek, salt och peppar.
  3. Fräs sedan upp det avrunna aubergineköttet i lite matolja och blanda sedan detta med färsen. Smaka av och rör ner hälften av osten. Fyll auberginerskalen och strö resten av osten ovan på.
  4. Gratinera i 225 grader 20 minuter. Servera en god sallad och bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.